922 64 806 odd@atomfilm.no

Tilfellet Jonas

Klikk her for å laste ned Brukermanualen

Med filmen Tilfellet Jonas følger det en brukermanual med tips til temaer for diskusjon som du kan laste ned ved å klikke HER.

Beskrivelse

Novellefilmen «Tilfellet Jonas» er en oppfølger av filmkonseptet Fredag ettermiddag fra 2013. Fredag ettermiddag handler om Jonas, 7 år og hans vei inn i barnevernet.
I filmen Tilfellet Jonas er Jonas 10 år. Sara, moren hans, er rusmisbruker og bipolar. Hun bor på et behandlingshjem og Jonas plasseres i sitt første fosterhjem.
Fosterforeldrene har også en fosterdatter som nå har blitt adoptert, Emilie 12 år. Emilie er stjerne på jentelaget i fotball. Det var fosterfaren som oppdaget talentet hennes. Fosterfarens plan er å selge inn idrett og fotball til Jonas også.
Barnevernet føler at Jonas er godt plassert. Det fører til at oppfølgingen av ham blir skjøvet til side av ulike grunner.
Den unge vikaren på skolen ser at Jonas har det vanskelig. Skolearbeidet blir ikke fulgt opp, og han sliter med konsentrasjonen og sosialt. Rektor, som er venninne med fostermoren ser ikke på vikarens bekymring som et akutt problem. De må ikke ha for store forventninger til Jonas. Jonas er heldig. Han er i de aller beste hender.
Jonas er vant til å forholde seg til mange og skiftende voksne, men ingen har spurt ham om hvem han er. Passer han inn i fosterfamilien?

Samarbeidspartnere: