922 64 806 odd@atomfilm.no

Fredag Ettermiddag

Klikk her for å laste ned Brukermanualen

Med filmen Fredag ettermiddag følger det en brukermanual med tips om temaer til diskusjon og refleksjon som du kan laste ned ved å klikke HER.

Beskrivelse:

”Hvor skal jeg være når jeg ikke kan bo hos mamma lenger?”
Jonas er 7 år og bor sammen med moren sin, Sara. De har nettopp flyttet til en liten kommune. Jonas er vant til å flytte. De har flyttet mange ganger fra kommune til kommune i hans unge liv.  Jonas er redd for at mammaen hans er syk igjen. Hun har vært rolig i det siste, men nå har hun begynt å drikke og lete etter pillene sine igjen. Hun skriker til ham og sier at det ikke er hennes skyld at livet deres er et eneste stort rot.  Jonas har ingen å snakke med, ingen ytterligere familie eller venner.

Han går til skolen som vanlig. Det er vanskelig, men en dag forteller læreren i klasserommet om FNs barnekonvensjon og barns rettigheter. Jonas lytter. Finnes det virkelig noen som vil hjelpe ham?  Jonas møter barnevernet, men hvor han dessverre blir skremt av konsekvensene ved å ha fortalt sin historie. Han bestemmer seg for å holde tilbake, inntil fredag ettermiddag, da hjemmesituasjonen blir akutt.  Vi følger Jonas vei inn i barnevernet og blir vitne til problemstillinger og sårbarheten til – barn, mor, lærer, helsesøster, varsler, barnevernet og den aktuelle beredskapen.

Med filmen Fredag ettermiddag følger det en brukermanual med tips om temaer til diskusjon og refleksjon.

Les mer om filmen på: reddbarna.no/nyheter/sterk-film-om-omsorgssvikt

Samarbeidspartnere:

Finansiert av